by ANNUR KASEH collections

MUSLIM HOMEMADE CHOCOLATE

(jenama coklat yg kami gunakan disahkan HALAL JAKIM,buatan Malaysia)

kualiti dan keenakan coklat diutamakan. Oleh itu kami pilih jenama coklat yg sedap setanding coklat dipasaran yg berjenama.

~kepuasan Anda kejayaan Kami~

~jika anda berminat menghadiri kelas asas membuat coklat dan kelas gubahan coklat,sila emelkan pertanyaan ke annurkaseh @yahoo.com~


info kelas sila KLIK SINI






Friday, September 9, 2011

~kelas asas membuat coklat (homemade chocholate)dan kelas gubahan coklat~di putrajaya

~ Bismillahirrahmanirrahim~
assalamualaikum dan salam sejahtera

Dengan sokongan dan dorongan para pelanggan,
sahabat handai, serta ahli keluarga yang tersayang
pihak Annurkaseh akan mula mengadakan 

"kelas asas membuat coklat" serta" kelas asas gubahan coklat"


Tempat:
 Presint 14, putrajaya 
sri pistana,saujana utama,sg.buloh( atas permintaan shj)
slim river,perak (atas permintaan sahaja)


Yuran: 
PAKEJ A: RM180 (kelas asas membuat coklat)
PAKEJ B: RM200( kelas asas gubahan coklat)

Hari dan masa:
weekend(sabtu dan ahad)
cuti umum (bergantung pd kelapangan)
9.00 pagi hingga 2.00 pm
(atau sehingga siap)

Kaedah pembelajaran:
kaedah one to one (hands on)



Topik-topik:
kelas asas membuat coklat

sejarah,jenis dan perbezaan coklat
-teknik 'tempering'coklat couventure yg mudah dirumah
-teknik menggunakan coklat compound(european style) 
berintikan kekacang dan kismis
-cara membuat inti praline coklat (pelbagai perisa)
-teknik mewarna coklat 
-nama dan alamat pembekal coklat 
-cara pembungkusan,penjagaan mold dan sebut harga.


jenis coklat dipelajari:
antaranya ialah loose choc,lolichoc,oreochoc,
edible image choc,bar choc .

peralatan yang perlu dibawa:
apron dan tuala kecil 

catatan:
~nota disediakan~
~minum pagi dan makan tengahari disediakan~
~anda akan membawa pulang semua coklat yang dipelajari~
~kelas terhad kepada 4 orang sahaja utk 1 sessi~

******************************************************************************
Topik-topik:
kelas asas gubahan coklat


-teknik/cara pembungkusan lolichoc beserta huruf
-Teknik/cara menghias bakul,menyusun 
dan menggubah coklat 
- cara menentukan harga gubahan.

jenis gubahan yang dipelajari:
-gubahan bongsai (hantaran )
-gubahan coklat dalam bakul/kotak+ teddybear



peralatan yg perlu dibawa:
-


catatan:

~coklat,bakul,bear,bunga,reben dan semua perhiasan berkaitan disediakan~
~nota disediakan~
~minum pagi dan makan tengahari disediakan~


~anda akan membawa pulang semua gubahan coklat yang dipelajari~
~kelas terhad kepada 4 orang sahaja utk 1 sessi~

*****************************************************************************
PENGUMUMAN
starter kit juga ada bagi yang berminat.
bakul,bunga,reben,bear serta aksesori lain juga ada.
Sila buat tempahan terlebih dahulu.
(nyatakan semasa anda membuat pengesahan hadir ke kelas)

starter kid: 
3 JENIS MOLD (loose choc,lolichoc,oreo choc)
1 MANGKUK STANDLESS STEEL
 
1 SPATULA
 
10 KPG PIPING BEG
 


(warmer tidak termasuk dalam starter kit tetapi ada dijual berasingan) 


*****************************************************************

PEMBAYARAN
-Pembayaran deposit perlu dibuat seminggu sebelum menghadiri kelas
 sebanyak RM50(pakej A) dan RM100(pakej B)
(deposit sebagai pengesahan tempat@ book)

-bayaran ke Akaun maybank(yg akan diberitahu kepada yang comfirm sahaja)
emelkan butiran bayaran ke annurkaseh@yahoo.com sebagai
pengesahan bayaran

-setelah bayaran dibuat,sila maklumkan kepada saya
melalui emel/call/sms:
nama penuh, ref.no.,tarikh/masa bank in,tarikh kelas yang ingin diikuti

-baki bayaran dibuat semasa hadir kekelas




~UNTUK KETERANGAN LANJUT SILA EMELKAN  KE annurkaseh@yahoo.com~



sekian terima kasih

0 comments:

Post a Comment